top of page

5 Tips voor mooie smartphone foto’s met de feestdagen!

Bijgewerkt op: 13 dec. 2019

1. Wanneer je een foto wil maken van mensen of zaken in deze donkerdere periode, wordt de flits op de smartphone al snel aangezet uit gewoonte. De smartphone flits is in meeste gevallen altijd even krachtig. Hierdoor maakt de flits je onderwerp lichter dan nodig. Dit maakt dus dat je de gezellige kerstsfeer niet helemaal vastlegt. De mooiste foto’s zal je maken zonder de flits, dus probeer het zeker volgende keer en check of je flits niet op automatisch staat. Dit werkt in de meeste gevallen.2. Als het licht beperkt is en je flitst niet, is het belangrijk dat er niet te veel beweging is. Hou je smartphone dus goed vast, liefst met beide handen. Je kan ook kijken of je ergens stevig op kan steunen.


3. Inzoomen kan je best zoveel mogelijk vermijden, zeker in een donkere omgeving. Inzoomen betekent namelijk een verlies aan kwaliteit (bij de ene smartphone al meer dan bij de andere).


4. De locatie van je foto’s kan zeker ook een invloed hebben. Dus wees je zeker bewust van jouw omgeving en wat er zich op de achtergrond afspeelt. Let bijvoorbeeld op ramen. Deze kunnen voor reflectie zorgen (met of zonder flits). Ook kunnen ze belangrijk zijn voor de belichting van je foto. Als je van binnenuit fotografeert zullen de ramen ervoor zorgen dat buiten overbelicht is t.o.v. binnen. Of net dat binnen onderbelicht is. Om dit te vermijden is het dus van belang dat je scherp stelt op jouw onderwerp. Klik dus voor de zekerheid nog eens op het onderwerp op je smartphone scherm!


5. De mooiste foto’s zijn natuurlijk spontane foto’s, foto’s wanneer ze niet verwacht worden. Zo kan je personen op een zeer natuurlijke manier vastleggen. Dit in combinatie met wat mooie kerstlichtjes geeft een gezellige sfeer!


Fijne feestdagen!

185 weergaven

Comentários


bottom of page