top of page

Video, een bron van content.

Videomarketing is een woord dat we meer en meer in de mond beginnen te nemen. Merken zetten steeds meer in op video’s. Je kan er niet meer langs kijken op sociale media, op de winkelstraat, op je gsm,… Op deze manier willen ze een gevoel bij je opwekken dat je gaat associëren met hun merk. Video is hier dus een ideaal middel voor. We kijken namelijk al jaren films die ons vaak meeslepen in een emotionele rollercoaster. Je kan gevoel, emotie, heel krachtig uitspelen d.m.v. de juiste muziek en de juiste beelden. Videomarketing brengt een hele hoop content met zich mee, die niet benut wordt. Heel specifiek, de video van het merk.

Video content

In marketing kan je best dagelijks zo veel mogelijk content de wereld in sturen. Als bedrijf zou je content moeten creëren alsof je een krant of een tv show zou zijn, want zo zal je uiteindelijk eindigen met het grootste bereik. Als je vandaag online op sociale media gaat kijken, zal je eerder overspoeld worden met content van kranten dan van bedrijven. Bedrijven met een voltijdse marketing machine grijpen hier langs een grotere ROI (Return on investment). Met een simpele video kan je een hele grote invloed uitoefenen op een efficiënte manier.


Je kan de video gebruiken op alle mogelijke kanalen die voor jou belangrijk zijn. Verder kan je alle frames nog eens apart gebruiken als fotomateriaal. Ten slotte kan je het geluid als podcast gebruiken. Dus dit bezorgt je al minimaal 3 stukken content. Verder zou je de video en de audio nog eens apart kunnen opdelen om opnieuw te sharen.

9 weergaven

Comments


bottom of page